Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Financiering mogelijk door ‘informal investor’

Wij horen vaak dat banken wel geloof hebben in de plannen van een ondernemer maar toch niet over gaan tot het verstrekken van een lening. Wat moet u dan?

In 2009 werd het ons steeds duidelijker dat het nog wel even gaat duren voordat de banken weer ‘eenvoudig’ overgaan tot het verstrekken van leningen. Gezien alle maatregelen die inmiddels zijn genomen, zijn wij er zelfs van overtuigd dat de tijden van voor 2008 nooit meer terugkeren in bankenland.

Als de bank niet wil meewerken, bent u vaak verplicht om uw investering uit te stellen of er geheel vanaf te zien. Het achterwege laten van noodzakelijke investeringen kan uw bedrijf schaden. Het maakt daarbij niet uit of het gaat over een overname, vervanging van activa, uitbreiding van activa/capaciteit of het opvangen van een tijdelijk liquiditeitstekort doordat betalingstermijnen van debiteuren oplopen. Banken zijn in alle gevallen veel kritischer in het verstrekken van leningen.
Al deze zaken kosten u veel tijd en dus geld. Daarnaast kunt u inkoopkortingen verliezen en u maakt vaak extra accountantskosten in uw zoektocht naar een bancaire financiering.

Creatieve oplossing
Dat vraagt om een creatieve oplossing. Net als u dienen wij als ondernemers visie te ontwikkelen en te reageren op gewijzigde marktomstandigheden. Wij hebben op de kredietcrisis geanticipeerd door een netwerk van informals op te bouwen. Voormalige ondernemers die hun onderneming(en) voor een goede prijs hebben verkocht en hun kapitaal slecht zien renderen bij de huidige rentestanden en het huidige beursklimaat.
Dit netwerk biedt u de mogelijkheid gebruik te maken van informal capital, ofwel geld van investeerders.

De mensen vinden het enerzijds leuk om betrokken te blijven bij de dynamiek van het ondernemen. Anderzijds geeft het ze de kans om het rendement op hun kapitaal te verhogen. Er zijn diverse mogelijkheden om een beroep te doen op informal capital. Zoals het verstrekken van een reguliere lening op te verstrekken zekerheden, een minderheidsparticipatie in uw onderneming of een combinatie hiervan

De betrokkenheid van de informal is mede afhankelijk van uw persoonlijke doel. Overleven, groei door expansie of vermogensgroei met als doelstelling een lucratieve verkoop op termijn. Wat uw wensen ook zijn, financieren blijft maatwerk en daarbij kunt u niet goed genoeg worden ondersteund door specialisten zoals uw accountant, maar ook door pure financieringsspecialisten zoals Credion. Credion is niet voor niets marktleider en veruit het grootste intermediair voor zakelijke financieringen in Nederland. Het staat u vrij ons uit te dagen om ook uw financieringsproblematiek eens onder de loep te nemen.

Meer columns lezen?Carlo van der WegPaul van Baardewijk is adviseur bij het financieel adviesbureau Credion Nederland.

Credion is een landelijk werkende organisatie van onafhankelijke adviseurs voor zakelijke financieringen met 32 vestigingen. Credion is de eerste SCFE-gecertificeerde organisatie in Nederland, wat betekent dat klanten verzekerd zijn van een gedegen financieel advies. LogoCredion zorgt voor een goede voorbereiding en voert ook de daadwerkelijke onderhandeling met de bank. Met als resultaat de beste condities en een optimale zakelijke financiering. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Credion op 0513 656877 of via info@credion.nl


Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites