Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Heeft u de juiste zakelijke financiering?

Met elkaar weten we dat geld onontbeerlijk is in de realisering van ondernemersplannen. Zonder geld valt er tenslotte weinig te investeren, niet waar? Om te investeren wordt er vaak geleend. Dan is er veel aandacht voor de rente die hierover betaald moet worden en allerlei zekerheden, maar dat zijn in veel gevallen niet de factoren die een optimale financiering bepalen.

Het klinkt misschien vreemd, maar niet alleen het rentepercentage bepaalt de hoogte van de financieringslast. Deze wordt bepaald door een combinatie van de hoogte van de schuld, de aflossingslast, het rentepercentage en, zo mogelijk, ontvangen rente-inkomsten. ‘Open deur’, zult u wellicht denken, maar juist door een optimale afstemming van deze factoren kunt u veel voordeel behalen.

In veel gevallen wordt gekeken naar de economische levensduur van een machine en op basis daarvan wordt een financiering geregeld. Soms wordt er niet eens gekeken naar het aan te schaffen object en wordt simpelweg het eigen bedrijfspand met hypotheek belast om een laag tarief te realiseren.

Waar in de regel volledig aan voorbij wordt gegaan is kritisch kijken naar de vrije kasstroom binnen het bedrijf, ofwel de netto cash flow. Deze bepaalt de terugbetalingcapaciteit. Wanneer deze hoger is dan verwacht, betekent het dat er onnodig veel geld is geleend. Zelfs een op het oog lage rente leidt hierdoor nog tot een te hoge rentelast.

Omgekeerd, wanneer uw vrije kasstroom minder groot is dan verwacht, betaalt u ongetwijfeld te veel rente. Uw rekening courant zakt namelijk minder snel dan verwacht, waardoor u langer en meer tegen de hoge rekening-courant rente betaalt.

Wat de bank vraagt
Het ‘monteren’ van een financiering vereist de nodige voorbereiding en creativiteit. Elk dossier vraagt een specifieke aanpak en is maatwerk. Besteed hier voldoende aandacht aan voordat u naar de bank stapt. Een onafhankelijke specialist kan dan uitkomst bieden. Die kent de mogelijkheden voor een financiering bij de verschillende banken. Credion is een landelijk werkende organisatie van onafhankelijke adviseurs voor zakelijke financieringen met meer dan 30 vestigingen. Credion zorgt voor een goede voorbereiding en voert ook de daadwerkelijke onderhandeling met de bank. Met als resultaat de beste condities en een optimale zakelijke financiering. Een bank zal altijd naar een financieel plan vragen, en met een verzorgde en gefundeerde voorbereiding zal de kans op succes zeker vergroten.

Meer weten? Kijk op www.credion.nl voor een vestiging bij u in de buurt.
Meer columns lezen?Carlo van der WegCarlo van der Weg is directeur van het financieel adviesbureau Credion Nederland.

Credion is een landelijk werkende organisatie van onafhankelijke adviseurs voor zakelijke financieringen met 32 vestigingen. Credion is de eerste SCFE-gecertificeerde organisatie in Nederland, wat betekent dat klanten verzekerd zijn van een gedegen financieel advies. LogoCredion zorgt voor een goede voorbereiding en voert ook de daadwerkelijke onderhandeling met de bank. Met als resultaat de beste condities en een optimale zakelijke financiering. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Credion op 0513 656877 of via info@credion.nl


Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites