Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Financieringsaanvraag is een vak apart

Voor Nederlandse mkb-bedrijven is het nog steeds erg moeilijk krediet te krijgen. Banken blijven terughoudend, een logisch gevolg van de recessie. Voor veel ondernemers is een kredietaanvraag een frustrerende aangelegenheid geworden. Zelf hebben ze het volste vertrouwen in hun bedrijf en in hun plannen, maar banken lijken daar niet voor open te staan.

“Voor mooie plannen is geld nodig. Om financiering bij de bank te krijgen, moet je goed beslagen ten ijs komen. Voor de bank moet het een een-tweetje zijn, anders kost het te veel tijd”, aldus Carlo van der Weg, directeur van Credion Nederland.

Financieringsaanvraag is een vak apart
Wat moet je nu als ondernemer doen om toch een financiering te krijgen? Het regelen van een financiering is een vak op zich. Steeds meer ondernemers beseffen dat en zoeken daarom de hulp van een expert. “Dat is een goede ontwikkeling. Een onafhankelijk financieel expert kan van tevoren inschatten waar de obstakels liggen en kunnen daarop anticiperen. Wanneer wij een aanvraag aan een bank voorleggen, hoeft deze alleen nog maar ‘ja’ te zeggen. Het feitelijke werk hebben wij gedaan”, aldus Van der Weg.

Andere opties voor financiering
Wanneer banken niet willen - of niet kunnen – financieren, zijn er ook andere wegen te bewandelen. Ondernemers hebben meestal wel eens gehoord van factoring of leasing, waarbij het gaat om financiering van de activa. Maar voor deze vorm van financiering moet je veelal bij gespecialiseerde bedrijven zijn. Voor mkb-bedrijven blijft de vraag: hoe vind je deze financiers?

“De mkb’er kent vaak alleen de weg naar de bank”, geeft Van der Weg aan. “Credion opereert landelijk en wij hebben een uitgebreid netwerk, waarvan onze klanten kunnen profiteren.
Wij zijn in staat om de juiste financiering te regelen. Bovendien zijn wij op de hoogte van alle stimuleringsregelingen van de overheid, zoals de CCQ Ondernemersdesk. Dankzij CCQ worden er financieringsproducten in de markt gezet die gefund worden door partijen die veel geld willen uitlenen aan het MKB, maar hiervoor niet een eigen backoffice en distributiemodel willen beheren. Door samenwerking met CCQ kan Credion een beter aanbod adviseren en realiseren dan hetgeen nu wordt geboden door de Nederlandse banken. Dit resulteert weer in meer financieringsmogelijkheden tegen betere condities voor het MKB.”

”Dus wanneer u een financiering nodig heeft, laat u dan eerst eens voorlichten door een financieel expert. Zij kennen de wegen, zijn op de hoogte van alle regelingen en weten waar een aanvraag aan moet voldoen en u krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk achter te laten. En die is essentieel. “

Meer columns lezen?Carlo van der WegCarlo van der Weg is directeur van het financieel adviesbureau Credion Nederland.

Credion is een landelijk werkende organisatie van onafhankelijke adviseurs voor zakelijke financieringen met 32 vestigingen. Credion is de eerste SCFE-gecertificeerde organisatie in Nederland, wat betekent dat klanten verzekerd zijn van een gedegen financieel advies. LogoCredion zorgt voor een goede voorbereiding en voert ook de daadwerkelijke onderhandeling met de bank. Met als resultaat de beste condities en een optimale zakelijke financiering. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Credion op 0513 656877 of via info@credion.nl


Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites