Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Slechts een kwart start door bedrijfsovername

Slechts een kwart van de ondernemers heeft bij de keuze voor het ondernemerschap de overname van een bestaand bedrijf overwogen. Het ondernemerschap blijft lokken, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. 12 Procent van de Nederlandse bevolking speelt met de gedachte om voor zichzelf te beginnen, en 16 procent heeft dat al gedaan.

De belangrijkste belemmeringen die ondernemers ervaren bij bedrijfsovername zijn het verkrijgen van financiering en onwetendheid over hoe te handelen. Uit het onderzoek van De Hond blijkt ook dat (potentiŽle) koopstarters net iets vaker man dan vrouw zijn en net iets vaker ouder dan vijftig jaar. Zij starten bij voorkeur in de detailhandel (vooral vrouwen) en adviesdiensten (meer mannen). De regio Zuid-Holland is favoriet als vestigingsplaats.

Succesvoller
In de komende jaren zullen steeds meer babyboomers hun bedrijven ter overname aanbieden. Uit eerder onderzoek bleek al dat ondernemers die een bedrijf overnemen succesvoller zijn dan starters, als het gaat om overlevingskans en groeipotentieel. Na vijf jaar is 96 procent van de overnemers nog actief, tegenover 50 procent van de starters. Tweederde van de overnemers is zo succesvol dat ze omzetstijging realiseren, het klantenbestand vergroten en de winstgevendheid verbeteren.

In 2010 registreerde de Kamer van Koophandel 123.000 starters. Dit zijn allemaal potentiŽle kandidaten voor bedrijfsovernames.

Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites