Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Antwoord op de stelling

Na een due diligence onderzoek kan de prijs nog altijd worden aangepast

Het correcte antwoord is: ONJUIST

74 % stemde voor het antwoord: juist
26 % stemde voor het antwoord: onjuist

De enkele afspraak tussen koper en verkoper dat de koper een due diligence onderzoek (DDO) zal uitvoeren betekent niet automatisch dat de koopprijs kan worden aangepast naar aanleiding van de bevindingen van de koper. In de Letter of Intent (ook wel intentieovereenkomst genoemd) of in andere (schriftelijke) afspraken omtrent het uitvoeren van het DDO kan bijvoorbeeld een vaste koopprijs bepaald zijn, zonder dat een voorbehoud is gemaakt ten aanzien van de uitkomst van het DDO. Verder kan bepaald zijn dat de koopprijs slechts binnen een bepaalde bandbreedte kan worden aangepast, of dat koper slechts vrijwaringen voor specifieke risico’s kan vragen. Of de koopprijs nog kan worden aangepast, hangt dus af van de afspraken die partijen hierover hebben gemaakt.
Wilt u daar meer over weten, neem dan contact op met mr. Roland (R.E.) Elzinga van Poelmann van den Broek advocaten op telefoonnummer 024-3810858 of via r.elzinga@poelmannvandenbroek.nl.

De nieuwe stelling staat inmiddels live op de rechterkant van deze site! Stem dus weer mee!
Eerdere stellingen vindt u hier.

Deze stelling en de toelichting daarop zijn in algemene bewoordingen gesteld en kan niet worden aangemerkt als beroepsmatig advies in een concrete situatie. Poelmann van den Broek garandeert niet dat de verstrekte informatie te allen tijde compleet, actueel en/of accuraat is. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend en accepteert Poelmann van den Broek geen enkele aansprakelijkheid voor directe en/of indirecte schade door gebruikmaking van deze informatie. De inhoud van de website(s) waarop deze informatie wordt getoond is niet gecontroleerd door Poelmann van den Broek, noch heeft Poelmann van den Broek daar controle over. Poelmann van den Broek accepteert dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van deze website(s) en de aan deze website(s) gelinkte website(s).

Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites