Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Antwoord op de stelling

Als je toe bent aan een bedrijfsoverdracht dan is het gelet op de huidige marktomstandigheden verstandig om die stap nog even uit te stellen.

32% van onze bezoekers vond deze stelling juist
68% van onze bezoekers vond deze stelling onjuist

Deze stelling is ONJUIST

Toelichting van Harry Helwegen van Diligence

Logo Als een ondernemer zijn bedrijfsoverdracht om economische reden uit stelt, is de vraag: Hoe lang ga je dan uitstellen? Heeft hij dan enig idee wanneer de economie weer aantrekt? En als hij daar al enig idee over zou hebben, weet hij dan in welke mate dat invloed zal hebben op de resultaten van zijn bedrijf en hoe lang het zal duren voordat die positieve veranderingen gaan leiden tot hogere winsten? Je moet toch minstens 2 tot 3 jaar achter elkaar groeiende winstcijfers kunnen laten zien, wil dat effect hebben op de waardebepaling. Tel daar nog eens bij de periode van 2 tot 3 jaar dat het hele verkooptraject kan duren inclusief de overdrachtsperiode. Kun je jezelf als ondernemer dan nog zo'n lange periode motiveren om er nog eens flink tegenaan te gaan? Komt bij dat je geen enkele garantie hebt dat er een hogere prijs wordt gerealiseerd. Wie weet wat er tegen die tijd weer allemaal speelt. Misschien is er net een grote concurrent bij gekomen, woedt er een prijzenslag in de branche of gaat je beste werknemer het bedrijf verlaten. Daarom is het voor een ondernemer niet verstandig om een bedrijfsoverdracht uit te stellen als hij er aan toe is om die stap te nemen.Wilt u daar meer over weten, neem dan contact op met Diligence

De nieuwe stelling staat inmiddels live op de rechterkant van deze site! Stem dus weer mee!
Eerdere stellingen vindt u hier.


Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites