Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Uw pensioen in gevaar?

Veel ondernemers zijn er lang van uit gegaan dat ze met de opbrengst van de verkoop van hun bedrijf een goede oudedagsvoorziening konden treffen. Helaas kom ik vandaag de dag in de praktijk hele andere resultaten tegen. Een goed pension komt vaak in gevaar. Oorzaken daarvan liggen meestal buiten de invloedssfeer van de ondernemer. Zo kan het enerzijds veroorzaakt zijn door tegenvallende resultaten in de waarde van de onderneming, de waarde is gedaald. Anderzijds is het voor een overnamekandidaat alsmaar lastiger geworden om een financier te vinden.

Invloed van de crisis
Door de crisis is de financieringswereld enorm veranderd. De prijs voor een financiering is omhoog gegaan en de beschikbaarheid naar beneden. Een situatie die niet wenselijk is, zeker als een overnamekandidaat geld nodig heeft voor de overname van uw onderneming.

Banken houden zelf de deur naar het MKB op slot. Maar er zijn meer mogelijkheden dan u denkt. Door een overnamekandidaat hierop te wijzen, zijn er zeker nog mogelijkheden dat uw onderneming toch kan worden voortgezet. En kunt u met een gerust hart met pensioen.

Kansen
Een crisis brengt niet alleen het ondernemerschap naar boven, maar ook de behoefte aan financiering van innovatie, overname- en groeikansen. En daar lopen veel ondernemers tegen een muur van blokkades. Om dit probleem te ondervangen heeft het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie ervoor gezorgd dat er alternatieve financieringsproducten zijn ontwikkeld. Daarmee is een sterke tegenhanger gecreŽerd van het machtsblok van de banken in Nederland. In een volgende column zal ik dieper ingaan op deze alternatieve financieringsproducten.

Lees ook de eerdere columns van Credion op deze site voor meer informatie over alternatieve financieringsmogelijkheden.Carlo van der WegHenk Rooseboom (Credion Friesland Oost) is franchisenemer van het financieel adviesbureau Credion Nederland.

Credion is een landelijk werkende organisatie van onafhankelijke adviseurs voor zakelijke financieringen met meer dan 25 vestigingen. Credion is de eerste SCFE-gecertificeerde organisatie in Nederland, wat betekent dat klanten verzekerd zijn van een gedegen financieel advies. LogoCredion zorgt voor een goede voorbereiding en voert ook de daadwerkelijke onderhandeling met de bank. Met als resultaat de beste condities en een optimale zakelijke financiering. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Credion op (0511) 82 02 29 of via frieslandoost@credion.nl
Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites