Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Uw mening op de stelling:

Een zeer efficiŽnte en optimaal gerunde onderneming verkoopt makkelijker dan een onderneming waar nog heel veel aan te verbeteren valt.

27% van onze bezoekers was het eens met deze stelling
73% van onze bezoekers was het oneens met deze stelling

Deze stelling is ONJUIST

Toelichting van Rob Beeren van Diligence

Logo
Je kunt niet zo maar stellen dat een efficiŽnte en optimaal gerunde onderneming makkelijker verkoopt dan een onderneming waar nog veel te verbeteren valt. Bij de eerste onderneming valt vrijwel niets te verbeteren. Dat betekent dat de winst en de kasstromen optimaal zijn en de prijs derhalve maximaal. Er zal een hoge goodwill worden gevraagd en deze dient terugverdiend te worden vanuit de verbetering van de bedrijfsresultaten en groei. Als die mogelijkheden beperkt zijn, zijn de kansen om te verkopen ook beperkt. Een in overname geÔnteresseerde partij zal namelijk zijn berekeningen maken en concluderen dat de terugverdientijd van de aankoop voor hem te lang zal zijn ofwel het rendement op deze investering te laag. Als hij als alternatief een onderneming kan kopen, waar nog van alles te verbeteren valt en dus logischerwijze tegen een lagere prijs, levert zijn investering waarschijnlijk sneller en meer rendement op. In dat geval zal hij de laatste propositie prefereren boven de eerste. Mogelijk zal de eerstgenoemde meer belangstellenden trekken. Maar kijken is nog niet kopen. Er wordt pas gekocht als de prijs lager is dan de waarde voor de koper.
Wilt u daar meer over weten, neem dan contact op met Rob Beeren

Eerdere stellingen vindt u hier.

Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites